Archief
WOS

WOS

Burgemeester over eerder stoppen Honselse feestweek: 'Jammer dat dit nodig was'

Burgemeester Bouke Arends noemt het 'jammer' dat de Honselse feestweek zaterdagavond al om 21.00 uur werd beëindigd. Desondanks begrijpt hij het besluit van de organisatie, laat hij weten aan de WOS.

De slotavond van de feestweek ging zaterdag niet door, nadat er vrijdagavond problemen waren ontstaan. "Er stonden op een gegeven nog 600 bezoekers op straat voor de volle feesttent", zei voorzitter Bart van Meurs eerder. "Om deze reden kwam de handhaving van de openbare orde en veiligheid van de bezoekers onder druk te staan en is het feest vroegtijdig beëindigd. Dit mag niet een tweede keer gebeuren. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze bezoekers, maar ook voor de dorpsgenoten, onder wie alle vrijwilligers."

De beslissing is genomen na overleg met onder meer de politie en de buurtpreventie. "De organisatie van de feestweek Honselersdijk heeft op eigen initiatief het besluit genomen zaterdag al om 21.00 uur te stoppen. De gebeurtenissen op vrijdagavond hebben de organisatie tot de conclusie gebracht dat het niet verantwoord zou zijn op zaterdag langer door te gaan", aldus Arends.

'Weloverwogen besluit'

"Het is heel jammer dat dit nodig was. Voor de mensen die zich verheugden op een gezellige avond, maar ook voor de vele vrijwilligers die al zo lang bezig zijn om er een gezellig en veilig dorpsfeest van te maken. Gezelligheid en veiligheid gaan hand in hand. Van mijn kant alle hulde aan de organisatie voor dit moeilijke maar verstandige en weloverwogen besluit."

De WOS heeft gevraagd of de burgemeester verwacht dat de gebeurtenissen in Honselersdijk een precedentwerking zullen hebben voor komende feestweken. Daar gaat Arends niet op in.