Archief
Leroy van den Enden

Leroy van den Enden

Streep door slotavond van de Honselse Feestweek

Er is een streep gezet door de slotavond van de Honselse Feestweek. De organisatie heeft dit vanochtend besloten na overleg met onder meer de politie en de buurtpreventie. Om 21.00 uur gaat de stekker eruit.

Honselersdijk werd vrijdagavond, mede in verband met het warme weer, geconfronteerd met een toestroom van jongeren uit de wijde omgeving. "Er stonden op een gegeven nog 600 bezoekers op straat voor de volle feesttent", zegt voorzitter Bart van Meurs van het organisatiecomité.

"Om deze reden kwam de handhaving van de openbare orde en veiligheid van de bezoekers onder druk te staan en is het feest vroegtijdig beëindigd. Dit mag niet een tweede keer gebeuren. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze bezoekers, maar ook voor de dorpsgenoten, onder wie alle vrijwilligers", aldus Van Meurs. "Wij kunnen de oorzaak niet wegnemen", daarmee doelend op de verwachte nog grotere toeloop op de zaterdagavond.

"Wij verzoeken met klem om vanavond niet naar Honselersdijk te komen. Wij danken iedereen voor het begrip en medewerking", aldus het comité en de Honselse horecabedrijven.
Het dagprogramma vandaag en zondag zal wel doorgang vinden. Voor eventueel aangekochte consumptiemunten zal na de feestweek een restitutiemoment worden aangekondigd.