Archief
Archief WOS

Bestuur BIZ Naaldwijk Winkelrijk gaat toch door

Het bestuur van de ondernemersorganisatie BIZ Naaldwijk Winkelrijk gaat er toch niet mee stoppen, zo is woensdag door de organisatie bekendgemaakt.

Op 11 mei, tijdens een zeer roerige algemene ledenvergadering, namen de bestuursleden het besluit om gezamenlijk af te treden "vanwege onvoldoende draagvlak onder een aantal leden van de vereniging". Er is inmiddels een stemming onder de leden gehouden en die resulteerde in een meerderheid om het bestuur in functie te behouden, "in het algemene belang van Naaldwijk en voor het behoud van de Westland Reünie", de jaarlijkse Naaldwijkse feestweek.

Voor een groep vooraanstaande winkeliers was de positie van Naaldwijk Winkelrijk zonder bestuur de aanleiding om in actie te komen. "Het schrikbeeld van ons centrum zonder belangenbehartiging of activiteiten is voor geen ondernemer wenselijk", laat één van hen weten. In het belang van de winkelier, consument en het al dan niet doorgaan van de Westland Reünie in augustus, heeft de groep ondernemers in overleg met het bestuur een vervroegde stemming uitgevoerd onder alle BIZ-leden. De meerderheid gaf aan vertrouwen te hebben in het huidige bestuur, waarop de bestuursleden bereid zijn hun functie te hervatten.

Feestweek

BIZ Naaldwijk Winkelrijk is namens alle ondernemers in het centrumgebied verantwoordelijk voor de vergunningaanvraag, organisatie, activiteiten en veiligheid tijdens de Naaldwijkse feestweek. Zonder een centrale organisator hadden het merendeel van de festiviteiten geen doorgang kunnen vinden. Voorzitter Rein Wiendels zegt: "We voelen ons gesteund door de Naaldwijkse winkeliers en pakken vol vertrouwen de draad weer op. Wij gaan er samen met alle ondernemers voor zorgen dat deze 50e editie van de Westland Reünie een groot, veilig en goed georganiseerd feest zal worden voor jong en oud!"

Binnenkort wordt het volledige programma van de Westland Reünie, die plaatsvindt van 16 tot en met 19 augustus, bekend gemaakt.