Archief
Bram Berkien/Jumbo-Visma

Bram Berkien/Jumbo-Visma

Menno Huising vanaf 2025 profwielrenner

Menno Huising maakt vanaf 2025 onderdeel uit van de wielerploeg Jumbo-Visma. De 19-jarige Wateringer heeft onlangs zijn eerste, driejarig profcontract getekend.

Huising maakte afgelopen winter, na een succesvol jaar als junior, de overstap naar het opleidingsteam van Jumbo-Visma. Als belofte won hij vorige maand al de Flèche Ardennaise. "Ondanks dat ik hier nog niet zo lang ben, besef ik heel goed dat ik onderdeel uitmaak van de beste opleidingsploeg van het peloton", zegt Huising op de website van Jumbo-Visma. "Dit voelt als een jongensdroom en ik kijk er enorm naar uit om straks in de WorldTour uit te komen."

Binnen de ploeg is men positief over de jonge Westlander. Sportief directeur Merijn Zeeman: "Menno heeft veelbelovende dingen laten zien de afgelopen jaren. Hij is volop in ontwikkeling en dat blijft de komende jaren het voornaamste doel. We geloven in een mooie toekomst voor hem in onze omgeving."

"Waar hij uiteindelijk in zal excelleren, zijn we nog aan het ontdekken. Menno heeft een hoop natuurlijke fietsvaardigheden, maar kan zich op alle domeinen nog verbeteren. Daar gaan we de komende jaren mee verder, eerst in het Development Team en daarna in de WorldTour", vult Hoofd opleidingen Robbert de Groot aan.