Archief
Vlugtenburg

Vlugtenburg

Nieuwe camping bij het strand: Sahara Stay

De sfeer heeft wel wat weg van Marokko, maar je bent toch echt in 's-Gravenzande. Bij Slag Vlugtenburg is donderdag de nieuwe camping 'Sahara Stay' geopend.

Het is het tweede vakantiepark onder de vlag van Vlugtenburg. "Ik wist dat er met dit stuk grond niet veel gebeurde en toen ik er achteraan ging, bleek dat ik het kon kopen. En omdat het zo'n klein stuk is, dacht ik: het is wel heel tof om hier iets kleinschaligs, intiems van te maken", vertelt directeur Joran Pronk van Vlugtenburg. "We noemen het Sahara Stay, omdat het saharatenten zijn: luxe glampingtenten. Die hebben we helemaal ingericht met heel veel sfeer."

Glamping, een samenvoeging van de woorden glamorous en camping, is een luxe manier van kamperen. De tenten hebben bijvoorbeeld een klein keukentje, een eigen toilet en zelfs een regendouche.

Tekst gaat verder onder de video.

Actieve vakantie

Sahara Stay ligt op zo'n twee minuten lopen van het strand. Ideaal voor mensen die een actieve vakantie zoeken. Pronk: "We combineren hier alles met strandactiviteiten, maar ook activiteiten hier. We hebben een hottub, we gaan ijsbadchallenges doen met onze gasten. Je kunt een massage boeken en als je aankomt, krijg je in stijl een welkomstmaaltijd. En we werken samen met de Surf Academy, waarmee je kunt gaan surfen."

Vanaf 1 juli gaat het nieuwe vakantiepark echt open. De boekingen beginnen inmiddels te lopen, maar volgens Pronk is er nog plek zat voor nieuwe gasten.