Archief
Oranjefeesten Kwintsheul

Nieuw parcoursrecord verwacht bij Heulse Oranjeloop

Kwintsheul staat deze week in het teken van het 100-jarig bestaan van het Oranjecomité. Een van de hoogtepunten van de feestweek is de Oranjeloop die vrijdagavond wordt gehouden.

Het wordt wederom een warme editie van de hardloopwedstrijd, maar zo heet als in 2022 zal het niet worden. Toen steeg het kwik tot zo'n 28 graden, nu wordt een maximum van 25 graden verwacht. Een mooie kans voor de snelsten om het parcoursrecord aan te scherpen. "Vorig jaar was het heel makkelijk om het parcoursrecord te winnen, want toen hadden we een nieuw parcours", legt organisator Cor Bontje uit in het WOS-radioprogramma WOS Sport. "Dit jaar zou je toch harder moeten lopen dan 41,12 minuten bij de vrouwen en 32,23 minuten bij de mannen. Maar vorig jaar was het zo heet, dat ik denk dat dat dit jaar wel gaat lukken."

De wedstrijd kan altijd op veel publieke belangstelling rekenen. "Met name in het dorp, want een groot deel van het parcours gaat door de polder. Maar in het dorp is het altijd gezellig druk. En zeker als er een feestweek is, weten de mensen ons wel te vinden." Centrale locatie is de feesttent in de Kievit, waar de lopers ook finishen. "Omdat we dit jaar 100 jaar bestaan, zijn er extra activiteiten en nog betere bands."

Op het programma staan twee jeugdlopen en de 5 en 10 kilometer. Het programma begint om 19.00 uur. Inschrijven kan nog tot 11.00 uur vrijdagochtend. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Beluister het hele gesprek met Cor Bontje: