Archief

Dorpskernen in Westland worden opgeknapt: 'Hier in Poeldijk hard nodig'

De dorpskernen in de gemeente Westland worden aangepakt. De gemeente wil vergroenen en het wat gezelliger maken. Zo ook in Poeldijk, maar wat vinden de Poeldijkers hier eigenlijk van, is het wel nodig?

"Geweldig", zegt een van de bewoners. "Ik denk dat het goed voor het Westland is. Een uitstraling die perfect bij het Westland past." Ook een andere bewoner vindt het alleen maar positief: "Zeker, een beetje meer groen." Terwijl ze wijst naar de plek waar eerst nog drie bomen stonden. Ze is teleurgesteld dat er minder bomen zijn teruggekomen dan beloofd. Ook meer ruimte voor honden is een wens van een bewoner: "In plaats van die kleine uitlaatplekjes."

Een goede zaak

Gelukkig is er de laatste jaren al veel verbeterd. Maar toch: "Er is nog veel ruimte voor verbetering. Bijvoorbeeld vaker maaien, want die hoge grassprieten zijn maar niks. In plaats van het hoge gras bijvoorbeeld een zitje neerzetten en de hekken die nu voor het gras staan weghalen." Ook andere bewoners pleitten voor meer mogelijkheden om even in een park te zitten. Een Haagse bezoekster van het Poeldijkse dorp valt het op dat er maar weinig parkjes zijn. "In Den Haag heb je er veel meer!"

Uiteindelijk krijgt Poeldijk van een bewoner nu een 'groencijfer' van 6,5 in plaats van vroeger een 9. Zoveel mensen, zoveel meningen dus. Het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt.

Planning van de activiteiten (volgens gemeente Westland):

Afgeronde vergroeningswerkzaamheden in fase 1:

  • Kerklaan Verburghlaan
  • Groenvakken Jumbo
  • Nieuwe beplanting noordzijde Jumbo

In Fase 2 staan nog meer locaties genoemd in Poeldijk, te weten:

  • Entree Voorstraat
  • Pleintje Voorstraat
  • Parkeerterrein Jumbo (privé terrein)
  • Aansluiting op haven

Categorieen:
Nieuws Algemeen Poeldijk