Archief

Carlieke van Staalduinen volgt Barend Rombout op als wethouder

Carlieke van Staalduinen wordt de nieuwe wethouder in de gemeente Westland. Zij is de opvolger van Barend Rombout, die afgelopen week ontslag nam nadat tegen hem een motie van wantrouwen was aangenomen.

Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, heeft zondagavond laten weten dat de coalitiepartners GBW en VVD zich in deze keuze kunnen vinden. De gemeenteraad moet nog formeel beslissen, wat vrijwel zeker gebeurt in de raadsvergadering van 21 juni. Van Staalduinen zal zich vooral gaan bezighouden met de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

's-Gravenzande

De nieuwe wethouder, momenteel raadslid namens Westland Verstandig, heeft een lange staat van dienst in de Westlandse politiek. Vóór de vorming van de gemeente Westland per 1 januari 2004, was zij fractievoorzitter van de VVD in de toenmalige gemeente 's-Gravenzande.

Die functie vervulde zij van 2004 tot 2010 ook in de (nieuwe) gemeente Westland. In de zomer van 2013 zegde zij haar lidmaatschap van de VVD op, omdat zij zich niet meer kon vinden in de landelijk partijlijn. In september sloot zij zich aan bij Westland Verstandig. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 keerde Van Staalduinen terug in de Westlandse raad. Zij is daar nu onder meer voorzitter van de Commissie Maatschappelijke Omgeving (MO).

Als raadslid zal Van Staalduinen in de fractie van Westland Verstandig worden opgevolgd door Jan de Nooy, die al eerder raadslid was. Partijgenote Renate van der Giessen zal - als de gemeenteraad het daarmee eens is - voorzitter van de Commissie MO worden.