Archief
Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

Reconstructie Wippolderlaan kan van start

Er worden vanaf augustus in de Zwethzone tussen Wateringen en Den Hoorn 120 bomen en 26 struiken gekapt door de provincie Zuid-Holland.

De kap is noodzakelijk, omdat er in het kader van de reconstructie van de Wippolderlaan (N211) kabels en leidingen moeten worden verlegd. Een jaar geleden verleende de gemeente Westland al een vergunning voor de kap, omdat die buiten het broedseizoen valt. Voor alle gekapte bomen en struiken komen er nieuwe terug van inheemse soorten. Dat gebeurt aan het einde van alle werkzaamheden aan de Wippolderlaan, naar verwachting in 2027, zodat alle bomen in één keer kunnen worden geplant.

De reconstructie van de N211 kan nu echt van start gaan, omdat de provincie de uitvoering definitief heeft gegund aan de aannemerscombinatie Mobilis-Van Gelder. De voorlopige gunning is definitief geworden, omdat door de niet gekozen partijen geen bezwaar via een kort geding is gemaakt. Er komt een verhoogd kruispunt bij de aansluiting met de Laan van Wateringse Veld en een verdiepte ligging bij de aansluiting met de Westlandroute (N222). Verder wordt de weg tussen de N222 en de aansluiting met de A4 verbreed van twee keer tweebaans naar twee keer driebaans. De Zwethzone wordt deels opnieuw ingericht.