WOS/Martijn Molenaar

Verburch verbant HVC'10 naar derde klasse

In de strijd om een plaats in de tweede klasse gaat Verburch verder. Het won zaterdagmiddag in Poeldijk met 3-2 van HVC; 10 met 3-2.

Vince van der Knaap was de man van de wedstrijd. Hij scoorde binnen een kwartier al twee keer. De thuisploeg was de betere van de twee. Van der Knaap leek het duel te beslissen vlak voor rust met zijn derde. HVC’10 kreeg echter een strafschop die werd benut door Mitchell Bouwhuis. Diezelfde Bouwhuis bracht de spanning na een uur spelen weer terug. Daarna toen speelden de Hoekenezen alles of niets. Dat mocht niet baten. HVC'10 degradeert na acht seizoenen uit de tweede klasse.

Verburch-aanvoerder Revy Verbeek over de zege:

Den Hoorn toont veerkracht en gaat door naar finale

Vorige week had Den Hoorn een comeback en een strafschoppenserie nodig om het vege lijf te redden tegen VVGZ. Ondanks de betere kansen keek Den Hoorn deze zaterdag tegen Spirit na een uur spelen wederom tegen een achterstand aan (2-0). Een strafschop die werd benut door Robin Zwartjens en een doelpunt van Nuno Laguna deden de wedstrijd kantelen. Na een snoeiharde rake kopbal van Zwartjens was Den Hoorn heer en meester. Uiteindelijk werd het 2-5. Volgende week is Nieuwerkerk de tegenstander in de finale van de nacompetitie.

Velo uitgeschakeld na harde nederlaag in Friesland

Het seizoen zit erop voor Velo. Het verloor in het hoge noorden van ONS Sneek met 5-1. Velo kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Tony van den IJssel. De Wateringers zakten daarna in en koesterden de 0-1. Maar na rust gingen de Friezen los. Vijf doelpunten kreeg de Velo-defensie om de oren. Ook was er nog een rode kaart voor Max Spilker. Velo komt volgende seizoen weer uit in de eerste klasse.