Archief

Coalitie Westland gaat door

De Westlandse coalitie van Westland Verstandig, GemeenteBelang Westland en VVD gaat door. Na overleg binnen de fractie en met de beide andere partijen ziet Westland Verstandig genoeg redenen om dat te doen.

Dit heeft WV-fractievoorzitter Peter Duijsens laten weten. In de nacht van woensdag op donderdag stemde de gemeenteraad, inclusief GBW en VVD, voor een motie van wantrouwen tegen wethouder Barend Rombout. Tegen de WOS zei Duijsens daarna met zijn fractie te gaan nadenken "of we het coalitieakkoord, dat eigenlijk door Westland Verstandig is geschreven, of we daar verder uitvoering aan willen geven."

Dat blijkt het geval, laat Duijsens weten. "Duidelijk is dat er genoeg drive en enthousiasme is voor een verdere samenwerking. Het ongeveer een jaar geleden opgestelde coalitieakkoord met 283 punten willen de 3 partijen verder voortvarend uitvoeren. Er is al heel wat uitgevoerd, maar er is nog veel werk aan de winkel. Westland Verstandig, GBW en VVD zijn overtuigd dat zij nog vele goede zaken zullen gaan realiseren de komende jaren."

Westland Verstandig moet nu op zoek naar een opvolger voor Barend Rombout, die donderdag zijn ontslag heeft ingediend. Duijsens hoopt, rekening houdend met de naderende vakantieperiode, binnen 2 tot 5 maanden een nieuwe kandidaat te vinden.

In het programma West Wordt Wakker van mediapartner Omroep West zei Duijsens vrijdagmorgen, dat hij zelf ook niet verder wilde met deze wethouder. "Er waren problemen met Rombout, rondom zijn functioneren. Wij wilden het niet doen met een motie van wantrouwen zoals het CDA nu heeft gedaan, maar wilden het zelf oppakken. Dat hadden we dan voor de zomer gedaan. Maar dit kwam echt als een verrassing. Wij hadden het liever eerst nog willen uitzoeken."