Archief
SignBiblio

SignBiblio

Bezuinigingen Maassluise sportverenigingen dit jaar van de baan

Het college van B en W van Maassluis heeft besloten de tarieven voor het gebruik van de sportaccommodaties dit jaar toch niet te verhogen.

De Maassluise Sport- en Recreatieraad had de gemeenteraad geadviseerd om er helemaal van af te zien, omdat de sportverenigingen net uit de coronacrisis komen en veel verenigingen last hebben van de hoge energielasten. Maar dat vindt het college geen optie, omdat de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling heeft besloten vast te houden aan de bezuiniging op de sportuitgaven van de gemeente. Dat zou gestalte moeten krijgen door het verhogen van de tarieven van de sportaccommodaties. Het college heeft wel besloten om de bezuiniging voor 2023 ten laste te brengen van de reguliere exploitatie en de tarieven voor de sportverenigingen pas volgend jaar in te voeren.

Stapsgewijs

Omdat de tarieven voor de buitensportaccommodaties in vergelijking met omliggende gemeentes gemiddeld lager ligt, kiest het college voor een variant waarbij de buitensporttarieven met 23 procent en de binnensporttarieven met 5 procent verhoogd worden. Het op deze manier doorvoeren van de bezuiniging houdt ook in dat als de verhoging wordt afgezet tegen het ledenaantal, de verhoging voor elk lid van de vereniging per jaar gemiddeld genomen nagenoeg vergelijkbaar is. "De volledige bezuiniging voeren wij stapsgewijs in 2 jaar door", schrijft het college in een raadsinformatiebrief.