Archief

Maassluis komt ondernemers tegemoet, maar sportclubs niet

Ondernemers met een café of een winkel in Maassluis kunnen te maken krijgen met een verlaging van de precariobelasting in het aankomende jaar.

Dat heeft wethouder Sjef Evers (financiën) laten weten na vragen van de Partij van de Arbeid. Hij wil ondernemers in de stad tegemoet komen, nu ze vaak zo hard getroffen worden door de coronamaatregelen. Horeca moet nog weken lang dichtblijven en kleine ondernemers hebben vaak hevige concurrentie van grote webwinkels.

Precariobelasting wordt betaald door bedrijven als ze uithangborden en terrassen hebben op de openbare grond. De geste kost de gemeente 17.500 euro. De ondernemers krijgen een korting van vijftig procent.

Sportverenigingen
Minder geluk hebben de sportverengingen in Maassluis die een accommodatie huren van de gemeente. De verhoging van de huur, die de gemeente jaarlijks 50.000 euro op moet leveren, gaat wat Evers betreft gewoon door. Hij stelt in antwoord op vragen van de Verenigde Senioren Partij dat de gemeente tot 2024 in totaal 3 miljoen euro moet besparen en dat 50.000 euro wat hem betreft te overzien is.

Eerder gaf de Maassluise Sport en Recreatieraad al aan dat de bezuinigingen zeer ongelegen komen. Zeker nu de coronacrisis een aantal verenigingen al financieel heeft verzwakt.

Komende donderdag is bij de WOS een uitgebreid verslag te zien van de Maassluise begrotingsvergadering.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek