Archief
WOS/Jelle Gardien

WOS/Jelle Gardien

Rijnvaartweg tot Fluwijn over drie weken weer open

De bewoners van de 's-Gravenzandse wijk Rijnvaart kunnen naar verwachting rond 23 juni weer met de auto gebruik maken van de Rijnvaartweg om in het dorpscentrum te komen. De route tussen de Koningin Julianaweg en de Fluwijn gaat dan weer open voor het verkeer.

Dit heeft directeur Bert Melles van Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) tegen de WOS gezegd. De Rijnvaartweg is al sinds eind januari dicht en vorige maand werd duidelijk dat het doorgaande verkeer tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande nog tot eind juli moet wachten om gebruik te kunnen maken van de weg. De lange duur van de werkzaamheden heeft tot veel ontevreden gezichten geleid. De WOS vroeg de ONW-directeur om een nadere uitleg.

"De capaciteit van de weg was onvoldoende voor de nieuwbouw. We moesten een grotere weg aanleggen om iedereen op een veilige manier uit de wijk te leiden. De oude weg is opengebroken, er is een nieuwe brug aangelegd en de kabels en leidingen moesten worden aangepast en verlegd. En juist dat laatste moet steeds door andere ploegen en bedrijven worden gedaan. En die ploegen zijn soms heel beperkt beschikbaar en die zitten elkaar soms in de weg. Daardoor duurt het zo lang. En daarbij kwam dat een bepaalde elektriciteitskabel een leveringsprobleem kende."

Er zit nu echter schot in de zaak. Deze week moest er nog een datakabel worden aangepast. Daarna gaat de weg weer dichtgegooid en worden er allerlei wegenbouwkundige zaken als middeneilanden aangelegd, waarna er geasfalteerd kan worden. "Het stuk tussen de Fluwijn en 's-Gravenzande zou rond 23 juni weer gereed en bruikbaar moeten zijn voor het verkeer", aldus Melles.