Archief
Archief WOS

Archief WOS

Veerexploitant failliet, nog geen duidelijkheid voor abonnementhouders

Het is op dit moment nog niet duidelijk of en hoe abonnementhouders en houders van een tegoedpas van de veerverbinding Maassluis-Rozenburg hun geld terugkrijgen.

De rechtbank in Dordrecht heeft dinsdag het faillissement uitgesproken over de bv's AquaSwets Veren en AquaSwets VMR (Veer Maassluis-Rozenburg, red.). De exploitant had dat faillissement afgelopen donderdag al aangevraagd. De veerdienst kwam sinds de coronacrisis steeds meer in financiële problemen. Het uitvallen van de beide veerboten door technische problemen verergerde dat nog meer.

Begin dit jaar werd al duidelijk dat de exploitant het bedrag van twee miljoen euro om de boten te repareren niet kan betalen. De vervoerder verwachtte financiële steun van de provincie Zuid-Holland en het Verenfonds, maar kreeg die niet. Volgens de provincie kon dat echter ook niet vanwege de regels rond staatssteun en aanbestedingsrecht.

Curator mr. Rien Hoogendoorn kan op dit moment nog geen inhoudelijke uitspraken doen over het faillissement en het vervolg. Op de vraag of er een regeling komt voor abonnementhouders, kan hij dus nog geen antwoord geven.

Bij de twee bv's werkten in totaal twintig mensen. De komende dagen wordt over hun toekomst besloten. "Uiteraard ben ik blij met partijen met interesse in een doorstart van de activiteiten en/of een overname van activa, nu daarmee waarde en wellicht ook werkgelegenheid kan worden behouden", aldus Hoogendoorn.

Bussen

De provincie Zuid-Holland laat sinds het stoppen van de exploitant een alternatieve dienstregeling verzorgen. Dinsdag was er in de spits en avond een ander fiets-/voetveer en reden er overdag bussen. Deze woensdag wordt alleen met bussen gewerkt.

Vanaf donderdag 1 juni gaat het fiets-/voetveer weer varen, maar worden er ook bussen ingezet. De dienstregeling voor de komende dagen:

Donderdag 1 juni
Tussen 06.00 en 10.00 uur vaart het fiets-voet veer
Tussen 10.00 en 24.00 uur rijden er bussen

Vrijdag 2 juni
Tussen 06.00 en 09.00 uur vaart het fiets-voet veer
Tussen 09.00 en 16.00 uur rijden er bussen
Tussen 16.00 en 21.00 vaart het fiets-voet veer

En vanaf 21.00 tot 24.00 rijden er weer bussen

Zaterdag 3 juni
Tussen 06.00 en 11.00 uur vaart het fiets-voet veer
Tussen 11.00 en 24.00 uur rijden er bussen

Zondag 4 juni

Tussen 06.00 en 19.00 uur vaart het fiets-voet veer

Tussen 19.00 en 24.00 uur rijden er bussen

Maandag 5 juni
Tussen 06.00 en 19.00 uur vaart het fiets-voet veer

Tussen 19.00 en 24.00 uur rijden er bussen

Een compleet overzicht van de dienstregeling zie je op de website van de provincie.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis