FC Westland

FC Westland

FC Westland ook volgend seizoen in eerste divisie

De zaalvoetballers van FC Westland hebben zich op de laatste speeldag veilig gespeeld voor nog een jaar eerste divisie. De Westlanders wonnen knap met 8-5 van kampioen Scagha'66.

FC Westland leek al veilig nadat het twee weken geleden won van Zeemacht, maar directe concurrent OACN Boys won de laatste twee wedstrijden van de nummers 2 en 4 van de ranglijst. Daardoorhadden de Westlanders minstens een punt nodig om nacompetitie tegen de degradatie te voorkomen.

Ondanks de titel waren de gasten uit Schagen niet van plan om zich gewonnen te geven en kwam Scagha'66 met 0-1 en 1-2 tweemaal op voorsprong. Na zo'n tien minuten spelen kreeg FC Westland na 10 de wedstrijd beter onder controle en liep het uit naar een 5-3 ruststand. De sterk spelende Aimen Saiden en Karam Boukhari waren beiden tweemaal trefzeker en Rida Aarab, met zijn eerste treffer in de hoofdmacht, maakten de vijf vol.

In de tweede helft bleef Scagha'66 aandringen, maar stond Barry Botman goed te keepen. Vervolgens liep de thuisploeg uit naar een 7-3 voorsprong. De ploeg uit Schagen bracht de spanning nog wel terug en kwam tot 7-5. In de laatste twaalf minuten was het billenknijpen, maar Mouhsine El Arnouki bracht de verlossing door de 8-5 te maken.