Eerste zege Quintus-dames in play-offs

De handbalsters van Quintus hebben na drie nederlagen op rij eindelijk de eerste zege geboekt in de play-offs van de eredivisie. Kwiek werd in Kwintsheul met 34-32 nipt opzij gezet.

De twee ploegen troffen elkaar vorige week ook al. Toen was Kwiek nipt te sterk. Voor Quintus was het zaak om nu wél te winnen.

De thuisploeg ging voortvarend van start en Kwiek had moeite met scoren, ook omdat keepster Lois van Ruijven uitblonk met een aantal goede reddingen. Na rust kwam Quintus zelfs tien doelpunten voor, maar liet het vervolgens Kwiek wel terugkomen tot twee doelpunten. Verder lieten de Westlandsen het niet komen.

Uitblinkster Lois van Ruijven over de overwinning:

Velo verliest in Venlo

Streekgenoot Velo ging in de andere kampioenspoule op bezoek bij landskampioen Handbal Venlo. Vorige week in Wateringen kwam Velo nog dicht bij een stunt, nu won Venlo ruim: 36-22. De thuisploeg kwam geen moment in de problemen. Bij rust stond er al een tussenstand van 16-9 op het scorebord.

Door deze uitslag is de winnaar van deze poule al duidelijk. Venlo heeft zich geplaatst voor de finale om de landstitel. Velo heeft de beste papieren voor plek 2 in de poule en daarmee de strijd voor de eindklassering 3/4 in de eredivisie.

Heren Quintus winnen opnieuw

De heren van Quintus blijven na een 31-24 overwinning op Aalsmeer in de race voor de titel in de eredivisie. In Kwintsheul speelde de thuisploeg een moeizame eerste helft en stond het bij rust 15-15. In de tweede helft was Quintus veruit beter en trok de ploeg de overwinning naar zich toe. Rick van Ravensteijn was topscorer met acht doelpunten.

De achterstand op koploper Houten is nog altijd drie punten, met nog drie wedstrijden te gaan.