Archief
Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland

Deel strand afgezet voor strandbroeders

Op de Zandmotor in Monster is zaterdag een gebied afgezet om nestelende strandvogels de kans te geven hun eieren uit te broeden en kuikens ongestoord te laten opgroeien. Een ervaren vogelaar ontdekte daar een nest van de bontbekplevier met vier eieren.

Het afzetten is gebeurd door palen in het zand te graven en deze te verbinden met afzetdraad. Op de palen zijn borden 'Ik broed hier' aangebracht en er wordt een dringend beroep aan hondenbezitters gedaan om hun dieren uit dit gebied te houden. De afzetting is te vinden vanaf het Schelpenpad rechtsaf.

Natuurlijk Delfland

De activiteit van zaterdag was onderdeel van het project Het Groene Strand dat zich richt op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Op diverse plekken langs de kust is een soortelijk project gestart. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

Belangstellenden die willen deelnemen aan het project Groene Strand Zandmotor kunnen contact opnemen met medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

Categorieen:
Nieuws Monster Westland