WOS/Ruud de Jong

Verburch stelt kampioensfeest Monster uit

Sportclub Monster moet nog zeker twee weken wachten tot het kampioen kan worden in de derde klasse B. Hoewel de ploeg zelf eenvoudig won van Houtwijk, zegevierde ook achtervolger Verburch bij Lyra.

Daarmee blijft het verschil tussen beide ploegen negen punten. Monster speelt nog twee wedstrijden, maar Verburch heeft er nog drie te gaan. In theorie kunnen beide ploegen daardoor nog in punten gelijk komen.

Eerste mogelijkheid op kampioenschap

Monster, dat tot twee weken geleden (3-1 nederlaag bij Lyra) nog ongeslagen was, staat al het hele seizoen bovenaan. Om nu al kampioen te worden moest Monster zelf winnen en moest Verburch punten laten liggen.

Dat dat eerste zou gaan gebeuren, werd al snel duidelijk. Tegen Houtwijk stond het bij rust al 4-0. De broertjes Jesper en Jurgen Warbout waren allebei trefzeker en Jordi van Maanen maakte er twee. In de tweede helft liep de score zelfs nog op tot 6-0.

Verslaggever Ruud de Jong sprak met doelpuntenmaker Jordi van Maanen:

Verburch in tweede helft langs Lyra

Lyra begon goed aan de derby tegen Verburch en kreeg in de eerste tien minuten wat kansen. Toch waren het de gasten die via Vince van der Knaap (binnenkant paal) op 0-1 kwamen. Nog voor rust was de stand alweer gelijk. Jonathan van der Schee legde van ver aan en Verburch-doelman Boy Zuijderwijk schatte die bal volledig verkeerd in, waardoor het 1-1 stond.

In de tweede helft was Verburch de betere ploeg. Na slecht verdedigen door de Lierse defensie maakte Shane Bruinen 1-2 en niet lang daarna viel dankzij Riley Hees (voorzet Terence van den Berg) ook de derde Poeldijkse treffer. Vlak voor tijd scoorden beide ploegen nog. Eerst was het invaller Jarno Houtenbos die voor Verburch de 1-4 maakte, daarna maakte Dion Lemckert de 2-4.

Over twee weken is de derby Verburch - Sportclub Monster. Bij winst voor de uitploeg of een gelijkspel is het kampioenschap dan alsnog een feit. Een zege van Verburch kan de spanning in de titelrace weer terugbrengen.

VDL verslaat koploper HBSS

In de derde klasse D strijdt VDL nog altijd tegen degradatie. De Maassluizers gingen op bezoek bij HBSS, dat kampioen kon worden, en kwamen brutaal op voorsprong via Tygo Suisse. HBSS kwam daarna nog op gelijke hoogte, maar de ploegen gingen dankzij Joey van Eijk met een 1-2 voorsprong rusten. Het kon in de tweede helft niet op bij VDL. Senna Penning scoorde twee keer en liet VDL zodoende met 1-4 zegevieren.

Concurrent Botlek won eveneens, waardoor VDL in punten niet dichterbij komt. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan.

DSO - Den Hoorn 3-1 (2-1)