Archief
WOS

WOS

Mensen met beperking aan de slag in Vineyard

The Vineyard in Monster is een samenwerking begonnen met Adore Dagbesteding. Mensen met een beperking werken in het restaurant van de horecagelegenheid.

"Wij zijn in contact gekomen met The Vineyard, omdat we al heel lang dachten: we moeten daar iets mee", vertelt Anouschka van Adore Dagbesteding in het WOS-radioprogramma De WOS van 4 tot 6. Aanvankelijk was het idee om een ruimte te huren, maar al snel kwam het voorstel vanuit The Vineyard om daar te gaan werken.

De mensen die aan de slag gaan, zijn lichamelijk en/of verstandelijk beperkt. "We kijken naar wat iedereen wel kan. Het zijn met name mensen in een rolstoel, maar ook mensen die niet zo vanzelfsprekend zijn in een restaurant. Bijvoorbeeld omdat ze een vorm van autisme hebben of overmatig kwijlen." Iemand die veel kwijlt, wordt niet ingezet bij het bereiden of serveren van eten. "Ze kunnen wel bestek en borden opruimen."

3 mei opening

The Vineyard is gevestigd in het voormalige themapark De Westlandse Druif. Het is is bedoeld als plek "waar het fijn is om samen te zijn", legden de eigenaren eerder uit aan de WOS. De officiële opening is op woensdag 3 mei.

Presentator Remco Ruijgers sprak in De WOS van 4 tot 6 met Anouschka:

De WOS nam in november vorig jaar al een kijkje in The Vineyard: