Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Nieuwe Rotonde Der Zuchten in Maassluis?

Als het ware in het kielzog van de rotonde Westlandseweg/Mozartlaan ziet fractievoorzitter Klarie Oosterman (ChristenUnie) een nieuwe Rotonde Der Zuchten aankomen.

Die voorgenomen rotonde wordt een dubbelstrooksrotonde, als nieuwe afrit naar het Wilgenrijk vanaf kruispunt Westlandseweg/Dr. Jan Schoutenlaan.

Het realiseren aldaar van een kruispunt met verkeerslichten is eerder afgeschoten door het college, aldus Oosterman in een column op Maassluis.nu. "Nog wel bijzonder, want het verdwijnen van die optie is niet besproken met de gemeenteraad. Maar, zo zegt wethouder Evers, er komen drempels en een 30 km-zone. Hoe het fietspad na een schuine helling (niet zichtbaar voor auto's) veilig kan kruisen met de Westlandseweg moet nog verder uitgewerkt worden. Het zal me niets verbazen als deze rotonde bij de Dr. Jan Schoutenlaan de nieuwe Rotonde Der Zuchten gaat worden. En dat we over 10 jaar als gemeenteraad weer een miljoen beschikbaar gaan stellen voor een herinrichting", schrijft Oosterman

VAC-vrouwen

Vroeger kende Maassluis de VAC-vrouwen (Vrouwen Advies Commissie). Oosterman: "Deze vrouwen beoordeelden bouwplannen op de inrichting. Of alles een beetje logisch was. Maar ondertussen mis ik deze dames. Want ze hadden met hun praktische aanpak een duidelijk toegevoegde waarde. Misschien kunnen we in Maassluis een VAR oprichten. Verkeer Advies Rotondes."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis