Archief
Regio15

Regio15

Vrachtwagen rijdt van Maasdijk af, woning net niet geraakt

Een bizar ongeluk woensdagavond op de Maasdijk (N220) bij 's-Gravenzande. Een vrachtwagenchauffeur verloor de macht over het stuur, raakte van de weg en belandde onderaan de dijk tegen een boom.

Het ongeluk gebeurde rond 20.45 uur ter hoogte van de De Jonghlaan in 's-Gravenzande. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrachtwagen van de weg, en kantelde. Een boom heeft het bakbeest opgevangen, anders was de combinatie mogelijk tegen een huis onderaan de dijk gecrasht. Volgens een fotograaf was de vrachtwagen geladen met vlees.

Een vrouw die onderaan de Maasdijk woont, zag het ongeluk door haar keukenraam gebeuren. "De vrachtwagen kwam recht op haar af", zegt een buurman tegen Omroep West. "Een boom heeft de vrachtwagen opgevangen. Wel is een boom afgebroken, die ligt nu over het onderpad en in haar tuin."

Weg afgesloten

Op het eerste gezicht leek de vrachtwagenchauffeur niets te mankeren. De provinciale weg werd na het ongeluk in beide richtingen afgesloten. Opgetrommelde hulpdiensten zijn vervolgens begonnen met het bergen van de vrachtwagen.