Archief
WOS

'Hoge stoelen' langs Vlaardingsevaart buiten gebruik

Zitten op de vijf 'hoge stoelen' langs de Vlaardingsevaart bij Schipluiden kan voorlopig niet. Uit onderzoek is gebleken dat er veiligheidsproblemen zijn. Daarom is het uitkijkpunt buiten gebruik gesteld.

Voor veel fietsers tussen Schipluiden en Vlaardingen zijn de stoelen een rustpunt. Even een boterhammetje eten en uitkijken over het landschap. Dat kan nu niet. De toegang tot de stoelen wordt belemmerd door bouwhekken.

Er zou sprake zijn van houtrot. Wethouder Fred Voskamp laat na vragen van de OGP-fractie weten dat Staatsbosbeheer onderzoekt welke opties er zijn om de problemen met de veiligheid op te lossen en hoeveel dit gaat kosten. "Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek zullen nadere stappen worden gezet. Vooralsnog is niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond", verklaart Voskamp.

De stoelen zijn in 2007 geplaatst en zijn ongeveer twee meter hoog. Ze staan op de plek van waar vroeger een windmolen stond. Vanaf de stoelen heb je aan de ene kant zicht op de de Vlaardingsevaart en de erachter liggende Duifpolder. Aan de andere kant zie je de Zouteveensepolder.