Archief
WOS

Angélique van Vliet gaat zelfstandig door als raadslid in Westland

Raadslid Angélique van Vliet, die eind maart door Westland Verstandig uit de partij is gezet, blijft als onafhankelijk raadslid deel uitmaken van de Westlandse gemeenteraad. Zij noemt zich 'Fractie Van Vliet'.

Dit heeft zij woensdagavond laten weten in de raadsvergadering, nadat zij in de afgelopen week onder anderen met burgemeester Arends een gesprek heeft gehad.

Volgens het bestuur en de fractie van Westland Verstandig distantieerde Van Vliet zich van het werk wat van een gekozen raadslid mag worden verwacht behalve aanwezigheid tijdens raadsvergaderingen. Het besluit was gevallen tijdens een fractievergadering, waarvoor zij ook was uitgenodigd maar niet was verschenen.

Tiende plaats

Angelique van Vliet stond vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezing op de tiende plaats op de lijst van Westland Verstandig, die met elf zetels de grootste fractie werd. Van Vliet zelf kreeg 84 stemmen. Volgens de partij zou dat voor haar reden moeten zijn om haar zetel op te geven, ook al is ze dat niet verplicht.

Volgens Westland Verstandig is er het afgelopen jaar geen sprake geweest van enige betrokkenheid bij de partij. Fractievergaderingen, commissievergaderingen, interne scholing voor nieuwe raadsleden en wekelijkse bijeenkomsten met inwoners werden zonder kennisgeving niet bijgewoond door Van Vliet. Pogingen om daar verandering in te brengen, mislukten. "Meerdere keren is mevrouw Van Vliet vanuit de fractie erop aangesproken dat dit niet de juiste wijze was van acteren van een raadslid, maar daar reageerde ze afwijzend en afkeurend op en gaf aan dat ze enkel raadsvergaderingen belangrijk vindt en de rest 'onzinnig geneuzel'", aldus een persbericht van de partij.

'Verrassing'

Het besluit van de partij heeft Van Vliet verrast, stelde zij in een reactie bij de WOS. "Ik heb me altijd ingezet voor de partij en meneer Duijsens. Ik kan me er niet helemaal in vinden."

Komende vrijdagavond doet zij haar verhaal in de talkshow ‘Aan Tafel’ op WOS TV, na het nieuws van 18.00 uur.