Archief
WOS

Uitgelekt? Triptyque zou maandag Michelinster krijgen

Het gerucht gaat dat restaurant Triptyque in Wateringen een Michelinster krijgt. Dagblad De Telegraaf heeft een afbeelding van een Michelin-overzicht 2023 gepubliceerd waarin onder meer Triptyque staat.

Komende maandag is de officiële uitreiking van de sterren voor 2023, die rechtstreeks via YouTube wordt uitgezonden vanuit het DeLaMar-theater in Amsterdam.

Vorig jaar werd een zogeheten groene Michelinster toegekend aan het restaurant van Niven Kunz. Hij keerde in 2020 terug op zijn oude locatie aan het Plein in Wateringen. In het voormalige Wateringse gemeentehuis begon hij in 2006 met restaurant 't Raethuys, waar hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster kreeg.
In 2009 verkaste hij naar Rijswijk, waar Kunz met restaurant Niven die ster behield. Dat restaurant ging echter in april 2020 failliet. Ook in Triptyque werkt Kunz volgens de filosofie waarbij zijn gerechten bestaan uit 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis.

Aanvulling woensdag 19 april:
Michelin noemt de 'gelekte' foto fake news. "Dit is geen officiële communicatie namens Michelin en de informatie is ook foutief. We hebben vorige week 8 nieuwe Bib Gourmand restaurants aangekondigd in Nederland en geen 26 zoals de afbeelding aangeeft", zegt een woordvoerder tegen Misset Horeca.