Archief
Website Canon van Maassluis

Website Canon van Maassluis

Maassluise scholen krijgen boek over geschiedenis van de stad

Alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Maassluis krijgen binnenkort de Canon van Maassluis uitgereikt. Er wordt nog gekeken hoe dit boek over de geschiedenis van de stad een plek kan krijgen in het lesprogramma.

Dat schrijven wethouders Bronsveld (cultuur) en Mulder (onderwijs) in een brief aan de gemeenteraad. Zij reageren daarmee op een motie van VVD en Leefbaar Maessluys om te onderzoeken hoe de Canon van Maassluis extra aandacht kan krijgen in het basis- en voortgezet onderwijs.

"Wij onderschrijven uw mening dat de Canon van Maassluis en de historische en culturele ontwikkelingen die hierin worden geschetst van belang zijn voor nieuwe generaties", schrijven de wethouders. De gemeente heeft inmiddels 1.000 exemplaren van de Canon van Maassluis besteld en gaat die aan scholen geven. Ook worden de scholen gewezen op de digitale variant.

De bedoeling is dat de geschiedenis van Maassluis ook een plek krijgt in het onderwijs. Op basisscholen zou het bijvoorbeeld worden gekoppeld in het zogenoemde Cultuurmenu. Bij middelbare scholen zou het boek een plek kunnen krijgen in lessen over geschiedenis of burgerschap.

Minimum

Een canon is 'het minimum' dat iedereen zou moeten weten over de geschiedenis. In 25 korte onderwerpen, vensters genoemd, worden gebeurtenissen beschreven die Maassluis hebben gemaakt tot wat het nu is.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis