Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Moeder en zoon delen passie en ontwerpen kleding met eigen kunst

Kim Vermeulen uit Maassluis is kunstenares, haar zoon ontwerpt kleding. Een aantal jaar geleden zijn ze begonnen met samenwerken en nu komt de kunst van Kim tot leven op de kleding van zoon Sanne.

In een keldertje midden in het centrum van Maassluis is het atelier van Kim. Het hangt helemaal vol met schilderijen. Kim schildert al haar hele leven. Toen ze zeventien jaar oud was, maakte ze voor het eerst een schilderij. "Ik was gelijk verliefd en ik ben altijd blijven schilderen. Als ik het een paar dagen niet doe, word ik helemaal onrustig", vertelt Kim.

Sinds kort hangen er ook kledingrekken in het keldertje. De zoon van Kim, Sanne, ontwerpt kleding. Hier is hij rond het begin van de coronatijd mee begonnen. Hij had het idee om de kunst van zijn moeder af te laten drukken op de kleding. "Hij vroeg ineens aan me of ik het goed vond of hij een schilderij mocht gebruiken, ik vond het gelijk een heel leuk idee", aldus Kim.

'Niet alles kan op een shirt'

Zoon Sanne maakt de ontwerpen voor de kleding. Hij kiest de schilderijen uit die op een shirt, een blouse of een trui kunnen. "Niet alles leent zich er natuurlijk voor, maar als ik denk dat het mooi past dan doe ik het", vertelt Sanne. Nu hangen er al meerdere kledingrekken in het atelier. En in een winkel in Maassluis centrum wordt de kleding van Kim en Sanne ook al verkocht.

Kim en Sanne zijn erg trots. "Laatst zag ik een vrouw door het centrum lopen met onze Dalí-trui aan, dat vond ik zo leuk", lacht Kim.

Kunstroute

Zondag de hele dag zijn de kleding en de kunst van Kim en Sanne nog te bewonderen tijdens de kunstroute Maassluis. Kijk op de website van Kunstroute Maassluis waar je hiervoor terecht kan.