Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 15: Rus wint dubbelspel in Zaragoza

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus is samen met Diane Parry (Frankrijk) het dubbeltoernooi gewonnen in Zaragoza. Het duo was in de finale te sterk voor den Silva en Asia Muhammad: 6-1, 4-6 en 10-5.

Tafeltennis - Het eerste team van de Maassluise tafeltennisvereniging TOG is kampioen van de tweede klasse. Dat ging in de laatste competitieronde in de Olympiahal niet zonder slag of stoot. Er moest minimaal 5-5 worden gespeeld tegen concurrent Dordrecht, anders zou de titel naar de Dordtenaren gaan. De op papier minst sterke TOG’er Paul Maan zorgde in de eerst partij voor een verrassende zege op de sterkste tafeltennisser van de tegenstander. Ook daarna verliep de wedstrijd verrassend; enkele 'verwachte' winstpartijen gingen naar Dordrecht, TOG won de belangrijke dubbel en er was de sterke en beslissende winst van Brian de Leeuw (in totaal twee keer winst) op de sterkste man van Dordrecht. Dennis Breevaart stond nog op 100 procent, maar moest het speciaal voor hem gekomen publiek een tikje teleurstellen met 'slechts' één winstpartij. TOG-Dordrecht eindigde in 5-5.

Vrijdag

Tennis - Voor Arantxa Rus zit het ITF-toernooi in Zaragoza erop. De 32-jarige speelster uit Monster verloor in de kwartfinale van Tereza Martincova uit Tsjechië: 6-1 en 6-4.

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia speelt in de halve finale van de districtsbeker tegen Nieuwkoop. De tegenstander komt uit in de derde klasse. Het duel staat gepland voor woensdag 3 mei. Bij de reserveteams gaat een van de halve finales tussen de tweede elftallen van Westlandia en Velo.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi in Zaragoza. In Spanje was ze in twee sets te sterk voor de Russin Anastasia Pavlyuchenkova: 6-2 en 6-3. Pavlyuchenkova stond voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne nog op de elfde plek op de wereldranglijst. Inmiddels is ze buiten de top 600 gevallen.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus is goed begonnen aan het ITF-toernooi in Zaragoza. De 32-jarige speelster uit Monster was in de eerste ronde met 6-1 en 7-6 te sterk voor de Duitse Sophie Steur.

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft met het aantrekken van Steven Sanchez Angulo de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De 30-jarige multifunctionele speler komt na de zomerstop over van competitiegenoot IJsselmeervogels en tekent op Sportpark Dijkpolder een overeenkomst tot medio 2024.

Dinsdag

Handbal - Tessa van Zijl speelt ook volgend seizoen voor de Spaanse club Elche. De 27-jarige speelster uit Poeldijk heeft haar contract met één seizoen verlengd. Van Zijl is sinds afgelopen zomer actief bij Elche en is ondanks blessureleed topscorer van de ploeg. Zij scoorde 67 doelpunten in 17 wedstrijden.

Maandag

Karten - Kartster Rosanne den Drijver (14) uit Naaldwijk heeft zondag het ladies-klassement gewonnen op het circuit van Mariembourg (België). Dat gebeurde in de eerste wedstrijd van de GK4 Kart Series. "Bij de start pakte ik meteen vijf posities.Daar was ik heel blij mee. Ik was daarna een heel stuk sneller dan de groep voor mij. Toen ik voor een groepje uitkwam, begon ik vrij te rijden. Uiteindelijk heb ik gebatteld naar P6 overall." Met die zesde plek, was ze de beste vrouw.