Archief
WOS

WOS

Stukje nostalgie verdwijnt: voormalig discotheek Vlietzicht gesloopt

Voor veel inwoners van Maasland en omgeving zal het even slikken zijn. Deze week is aan de Oude Veiling de sloop begonnen van de voormalige discotheek Vlietzicht.

In de jaren '70, '80 en '90 van de vorige eeuw werden hier tal van feesten gehouden. "Een nostalgisch geheel, waar heel veel mensen elkaar hebben leren kennen en heel veel bier gevloeid is", zegt Kees Lensveld, die van 1971 tot 1979 barman was in de discotheek. "Vlietzicht was in het hele Westland bekend", weet Wim Warbout, van het gelijknamige rondvaartbedrijf, die ook een kijkje komt nemen.

Veiling

Aan de Oude Veiling stond vanaf het begin van de twintigste eeuw een groente- en fruitveiling. Langs het gebouw lag een doorvaartroute: zo konden de veilingschippers met hun schuit de veiling in varen. Er was een verkoopruimte, een grote exportloods, diverse fustloodsen en een modern kantoorgebouw. Later werd er ook een koelhuis gesticht. Nadat besloten werd om de de aanvoer van producten te concentreren en het aantal van dertien veilingen in het Westland terug te brengen, werd de Maaslandse veiling in 1967 opgeheven.

De nieuwe functie werd dus een discotheek. De oude kopersbanken bleven staan en ook een veilingklok herinnerde de mensen nog aan de activiteiten die hier voorheen plaatsvonden. De naam werd Vlietzicht, later veranderd in Vlietzight, en de laatste jaren was het een evenementenlocatie onder de naam In Zight.

In 2007 is de laatste reünie gehouden.

In oktober 2020 sloot In Zight haar deuren definitief. De toenmalige eigenaar wilde de locatie van de hand doen, omdat het onvoldoende exploitabel bleek. De coronacrisis speelde daarin een belangrijke rol. In december van datzelfde jaar is het pand verkocht.

Nieuwe plannen

In overleg met de gemeente Midden-Delfland werkt de nieuwe eigenaar nu aan een nieuwe bestemming van de locatie. Wat er precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "De eigenaar/ondernemer richt zich op een hernieuwd plan voor alleen de locatie Oude Veiling 1. Wij wachten dit initiatief en ontwerp voor toetsing af", aldus een woordvoerster van de gemeente.

De Oude Veiling maakt onderdeel uit van het gebied 'Maaslandse Poort'. Midden-Delfland wil deze entree van het gebied ontwikkelen tot een toeristisch en recreatief transferium.