Archief
WOS

WOS

Is 'Verdilaan' beste bushalte van Nederland?

Het busstation aan de Verdilaan in Naaldwijk is kanshebber om te worden gekroond tot 'beste bushalte van Nederland'. De verkiezing is een initiatief van radiozender NPO 3FM.

Het programma Rob & Wijnand en de Ochtendshow wil 'de bushalte' in het zonnetje zetten. Dit omdat op steeds meer plaatsen haltes verdwijnen en daardoor de bereikbaarheid afneemt. Luisteraars kunnen hun favoriete bushalte nomineren via de website van de zender.

Ook de Verdilaan in Naaldwijk is genomineerd. "Bus 36 naar Schiedam komt daarlangs", weet presentator Wijnand Speelman. Roos, die de halte aandroeg bij 3FM, reisde altijd met die bus om op school te komen. "Op een gegeven moment kwam ze erachter dat andere klasgenoten ook die bus en zelfs die bushalte pakten. Maar de een ging tien minuten eerder dan de ander." De leerlingen zetten een appgroep op, om te overleggen hoe laat ze de bus zouden nemen. "Zo zaten ze vaker heen en terug in die bus, het zorgde voor een soort sociale cohesie."

"Die groep heeft nog steeds contact met elkaar en eens per jaar gaan ze met elkaar uit eten en pakken ze nog steeds die bus. Bijna een romantisch verhaal", aldus Speelman.

Bushaltes nomineren kan nog tot en met vrijdag.

In De WOS van 4 tot 6 sprak presentator Remco Ruijgers met Wijnand Speelman: