Archief
Ruben den Hoog

Ruben den Hoog

Inzamelingsactie voor Ruben (32) uit Naaldwijk

Ruben den Hoog is 32 jaar en lijdt aan een Functionele Neurologische Stoornis (FNS). Voor aanpassingen aan zijn huis is hij een inzamelingsactie gestart.

FNS is een aandoening aan het zenuwstelstel waarbij er iets mis gaat in de overdracht van de informatie vanuit de hersenen naar het lichaam. Patiënten met FNS kunnen last hebben van zeer verschillenden klachten. De Naaldwijker is door zijn ziekte rolstoelgebonden en overgevoelig voor licht en geluid. Om weer enigszins een normaal leven te kunnen leiden, moeten er een aantal dingen aan zijn huis worden gedaan. Onder andere aanpassingen aan de douche, het plaatsen van een (tweedehands) traplift. Ook wil hij een aantal hulpmiddelen en geluidsschermen voor in de achtertuin, om geen last te hebben van gevoelige geluiden.

Dit alles kost geld en daarom is De Groot een inzamelingsactie gestart. In eerste instantie hoopt hij 7.500 euro op te halen voor de traplift, het aanpassen van de douche en de aanschaf van hulp- en ondersteuningsmiddelen. Voor de geluidsschermen in zijn achtertuin worden de kosten geschat tussen de 10.000 en 17.500 euro. De prijs is zo hoog omdat het gaat om echte geluidsschermen die het geluid van buitenaf dempen en/of weerkaatsen. Voor deze inzamelingsactie is een website opgezet met informatie over de inzamelingsactie een link om te doneren.

De website is hier te vinden.