Archief
WestlandWerelds

Einde aan digitale wereldkaart WestlandWerelds

Na ruim vier jaar komt er een einde aan WestlandWerelds. Op deze digitale wereldkaart, die nog tot 1 juli bestaat, is eenvoudig te zien in welke landen Westlandse bedrijven zaken doen.

De reden van het stoppen is dat de gemeente Westland de kaart niet meer actief wil promoten. De kaart is in maart 2019 gelanceerd op een website van de gemeente Westland. In april 2021 zou de kaart overgaan naar Greenport West-Holland, maar in juli 2022 ging dit toch niet door en zou de kaart verdwijnen van de gemeentelijke website.

Initiatiefnemer Ard Dekker wilde graag doorgaan met WestlandWerelds, maar dan moest de kaart alsnog worden opgenomen op de website van de gemeente. Ook moest Westland dan meewerken aan de promotie ervan. Ondanks steun van een groot deel van de gemeenteraad voor dit initiatief, verdwijnt WestlandWererlds nu alsnog. "Na overleg blijkt wethouder Varekamp niet actief te willenbijdragen aan de communicatie van WestlandWerelds. Het actief promoten van individuele initiatieven ziet hij niet als een taak van de gemeente. De gemeente kiest er juist voor om in clusterverband de promotie van Westland en de Greenport te verzorgen", aldus Dekker in een persbericht.

De digitale wereldkaart is nog tot 1 juli te bekijken via WestlandWerelds.nl. De organisaties die op de kaart staan zijn geïnformeerd over het stoppen.

WestlandWerelds

WestlandWerelds is een digitale wereldkaart waarop zichtbaar is waar in de wereld organisaties uit Westland en omgeving actief zijn en met welke activiteiten zij een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen (Sustainable Development Goals; SDG's) van de Verenigde Naties. Met meer dan 275 organisaties uit Westland en omgeving en meer dan 1.600 locaties in de wereld is volgens initiatiefnemer Ard Dekker sprake van een volwassen kaart die de nodige toepassingen kent (WNTWeb, INtoTuinbouw, op scholen, bij handelsdelegaties, video/cursus WHC, webinars, etc.).

De kaart is gemiddeld door ongeveer 1.500 mensen per maand bekeken.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland