WOS - Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis lijdt dure nederlaag

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag in de tweede divisie verloren van Scheveningen. Op Sportpark Dijkpolder werd het 3-4.

Na tien minuten was de eerste kans, na slecht verdedigen, direct raak voor de gasten. Na de treffer voerde Excelsior de druk op en met resultaat: Kevin Ringeling kon vanuit een hoekschop vrij inschieten voor de gelijkmaker. Daarna bleef de thuisploeg het tempo hooghouden. Tot na de rust, want toen deed zich eenzelfde situatie voor als in de eerste helft. De eerste kans voor de Scheveningers was onmiddellijk raak. Maar Excelsior toonde veerkracht met een rake kopbal van Bram Wennekers. Aan de andere kant ging het een paar minuten later toch weer fout. Scheveningen scoorde de 2-3 uit een hoekschop en niet lang daarna viel de 2-4. Een aansluitingstreffer van Pieter Langedijk was niet genoeg voor nog een comeback.

De nederlaag betekent duur puntverlies voor de Maassluizers in de strijd om nacompetitie te ontlopen. Het gat met Scheveningen is nu vijf punten. TEC, de andere concurrent die op de gevreesde play-off plaats staat, won vrijdag een inhaalduel van Jong Sparta met 1-0. Daardoor is het verschil nog maar een punt en de ploeg uit Tiel heeft nog een wedstrijd tegoed. Deze wordt komende maandag gespeeld tegen Hardenberg. Voor Excelsior wacht volgende week nummer twee van de ranglijst Katwijk.