Archief
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Strenge regels blijven Hoekse woningbouw vertragen

In Hoek van Holland spelen verschillende grote woningbouwprojecten om het tekort aan woningen in het dorp te verminderen. Maar onder andere stikstofregels van het Rijk zorgen voor vertraging.

De stikstofregels zorgen in ieder geval voor vertraging van het woningbouwproject op de Stationsweg. Daar kunnen kopers hun eigen 'droomhuis' (laten) bouwen. Voor het woningbouwproject aan de Cruquiusweg (een plan voor een appartementencomplex met tien woningen) ligt er nu een vergunning voor de Wet natuurbescherming bij de rechter vanwege bezwaren uit de omgeving.

Aan de Langeweg is de verkoop na een eerdere aankondiging uitgesteld. Naar verwachting zal het bestemmingsplan in het derde kwartaal van 2023 door de gemeenteraad worden vastgesteld. Daarna is er nog een termijn van zes weken om bezwaar te maken. Als er geen beroep wordt ingesteld kan er later dit jaar gestart worden met de verkoop.

Als er geen beroep wordt ingesteld kan er later dit jaar gestart worden met de verkoop. Gemeente Rotterdam

In juli 2021 stelde het college van Burgemeester en wethouders de Ontwikkelvisie voor het Lemairepark al vast. Er wordt nu gewerkt aan een masterplan en bestemmingsplan. Op 15 juni 2023 staat de volgende bewonersbijeenkomst gepland.

Kortom, de ambitie van de gemeente blijft onverminderd hoog maar voorlopig gaat er nog geen schep de grond in.