Archief
WOS - Jan Cammeraat

WOS - Jan Cammeraat

Hoekse Bloemsierkunst De Carlton gaat dicht

John en Caroline Koene sluiten eerder dan gehoopt vanaf volgende week hun bloemenwinkel in de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland. Zaterdag is de laatste verkoopdag van De Carlton.

De Carlton is een familiebedrijf dat een generatie terug is gestart toen vader Koene een tuincentrum begon aan de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande. Alle kinderen Koene zijn in de voetsporen van hun vader getreden en hebben een eigen bloemenwinkel.

John Koene startte in Hoek van Holland met een winkel toen hij 18 jaar was. Samen met zijn echtgenote Caroline is hij inmiddels al jaren actief in de bloemsierkunst. Caroline legt uit waarom zij nu gaan stoppen: "Wij hebben twee vaste medewerkers die al een aantal jaren ernstig ziek zijn. De salarissen moeten wel doorbetaald worden. Wij hebben ook geen financiële middelen om daarbovenop extra personeel aan te nemen en moeten al het werk dus met z'n tweeën doen."

Volgend jaar wordt John 60 jaar. Dat zou volgens Caroline een mooi moment zijn om met de winkel te stoppen en nog andere dingen te gaan doen. "We kunnen nog niet met pensioen. John gaat nog voor een paar dagen in de week werk zoeken en ik ga een paar dagen in de week bij mijn dochter werken. Het betekent dat wij straks geen stress en zorgen meer hebben. Wat we gaan missen zijn de persoonlijke gesprekken met onze klanten over zowel feestelijke als vervelende momenten in hun leven."

"Het is nog niet bekend of er een nieuwe ondernemer in het winkelpand komt", zegt Caroline. "Een bloemenwinkel wordt sowieso moeilijk, omdat een nieuwe eigenaar dan ook de medewerkers moet overnemen. Het is dus afwachten wie er na ons in de winkel komt. Aanstaande zaterdag 8 april is de laatste mogelijkheid bloemen en planten bij ons te kopen. De week erna is er grote een uitverkoop."

Het is inmiddels de zoveelste speciaalzaak die Hoekenezen gaan missen. De afgelopen jaren verdwenen ook al de laatste slager, kaasspeciaalzaak en groentenboer.