Archief
District 8

District 8

Hockeyclub rouwt om verongelukte Wateringer (19)

Hockeyclub Wateringse Veld rouwt om de dood van een 19-jarige speler uit Heren 1. De man uit Wateringen overleed zondagavond toen hij werd aangereden door een tram op de Laan van Wateringse Veld ter hoogte van de Noordweg.

"We zijn bezig om dit verlies samen te verwerken", laat voorzitter Igor Passchier weten aan mediapartner Omroep West. De vlaggen bij de hockeyclub hangen halfstok. Zo'n 600 meter verderop -op de plaats van het ongeluk- zijn bloemen neergelegd.

Het slachtoffer speelde in het eerste team van HC Wateringse Veld. De afgelopen dagen waren alle wedstrijden en trainingen afgelast in verband met het overlijden van de speler. Vanaf deze donderdag wordt er weer getraind. Het clubhuis is op trainingsdagen tot 21.00 uur geopend. De vlaggen bij de ingang hangen halfstok en er is een herdenkingsplek gemaakt. "In een van de teamkamers zal een herdenkingshoek worden ingericht. Voel je vrij en welkom om langs te komen."

De 19-jarige Wateringer zat op de fiets toen hij werd geraakt door een tram op de Laan van Wateringse Veld. Hoe het ongeluk op de kruising met de Noordweg heeft kunnen gebeuren is niet bekend, daar doet de politie uitgebreid onderzoek naar. Inmiddels zijn er meerdere getuigen gehoord.