Archief

Westlandse bloemen onderweg naar de Paus

De bloemen voor de Paus zijn weer ingezegend en op transport naar Rome gezet. Op dit transport gaan ook enkele duizenden Westlandse bloemen mee.

De bisschop sprak in Keukenhof zijn zegen uit over de vrachtwagen vol bloemen en de chauffeurs die dinsdagmiddag naar Vaticaanstad vertrokken. Hij besprenkelde de karren bloemen met wijwater. Nederland zorgt voor het 36ste jaar de bloemversiering op het Romeinse plein en het bordes waarop de paus zijn Urbi et Orbi uitspreekt. Vorig jaar leek daar een einde aan te komen omdat er na de coronapandemie niet voldoende sponsoren meer waren. De Friezenkerk in Rome verkreeg uiteindelijk toch voldoende geld, bloemen en vrijwilligers bij elkaar.

Westlandse bloemen

Ook dit jaar zijn er Westlandse bloemen voor de Paasmis in Rome. Dat geldt bijvoorbeeld voor chrysanten van kweker Dennis Immerzeel (Zentoo) uit 's-Gravenzande. Veredelaar Evanthia uit Monster en Kwekerij Bos Bloemen uit 's-Gravenzande leverden 1.500 bloemen (celosia's) voor de bloemdecoraties. Elk jaar staat een bloemsoort op de voorgrond in de decoraties. Dit jaar is dat de Avalanche roos. In het arrangement vormen bolbloemen de basis. De snijbloemen worden daarbovenop verwerkt.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland