Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sport- en spelkamp voor Westlandse jongeren

Kinderen tussen 6 en 13 jaar kunnen in de komende meivakantie meedoen aan een sport- en spelkamp. De organisatie Move For Fun organiseert dit kamp om jongeren meer aan het bewegen te krijgen.

"Wat we veelal zien is dat kinderen na schooltijd snel achter de PlayStation duiken", zegt Mats van der Meer van Move For Fun in gesprek met de WOS-radioshow De WOS van 4 tot 6. "Dit terwijl sporten en bewegen super belangrijk is."

De afgelopen anderhalf jaar heeft Move For Fun iedere vakantie een voetbalclinic georganiseerd. Dit keer wil de organisatie dat groter aanpakken. "Kinderen kunnen zich inschrijven voor één, twee of drie dagen; het is 1, 2 en 3 mei in de meivakantie. Alle dagen zijn anders ingedeeld. Op maandag willen we allerlei verschillende sporten aan bod laten laten komen. Denk aan voetbal, hockey, atletiek, handbal en korfbal. Hierin gaan we in de ochtend een training doen en in de middag wedstrijden in een toernooivorm."

De dinsdag is een 'Expeditie Robinsondag', genoemd naar het bekende tv-programma. Deelnemers zullen diverse proeven moeten ondergaan. "En op de woensdag hebben we een speldag, waarbij we veel springkussens op het veld zullen zetten, stormbanen en daarnaast verschillende spelvormen aan bod willen laten komen." De activiteiten zullen worden gehouden op het complex van voetbalvereniging Naaldwijk op sportpark De Hoge Bomen.

De organisatie hoopt deze dagen tussen de 120 en 180 kinderen aan het sporten te krijgen.

Beluister het hele interview met Mats van der Meer:

Tien-weekse sport

Move For Fun gaat binnenkort ook van start met de zogenoemde 'tien-weekse sport'. Van der Meer: "Voor kinderen is het vaak dat ze eerst op zwemles gaan en daarna een keuze maken welke sport ze willen beoefenen. Maar dat is wel een lastige keuze. Daarom roepen we deze tien-weekse in het leven." Idee is dat de kinderen in tien weken tijd vijf verschillende sporten uitproberen. Elke sport komt twee weken aan bod."