Archief
Livestream raadsvergadering 4 april 2023

Livestream raadsvergadering 4 april 2023

Edo Haan neemt afscheid van Maassluise raad

Burgemeester Edo Haan sloeg dinsdagavond tijdens een raadsvergadering in Maassluis voor het laatst met de voorzittershamer.

Haan stopt als burgemeester van de eerste stad aan de Waterweg om verder te gaan als interim-burgemeester van Zwijndrecht. Aan het einde van de raadsvergadering deelden diverse fractievoorzitters hun persoonlijke en ambtelijke herinneringen aan de periode dat Haan burgemeester van Maassluis was. Die periode begon kort voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis, toen er in de gemeente volop discussie was over de rol van Zwarte Piet. De intocht werd door ruim twee miljoen Nederlanders bekeken en zorgde voor een grotere landelijke bekendheid van Maassluis.

Haan is sinds 2015 burgemeester van Maassluis. Van 2002 tot 2014 was hij wethouder en locoburgemeester van de gemeente Zoetermeer. Haan neemt op donderdagavond 13 april afscheid van de inwoners van Maassluis. In Zwijndrecht zal hij naar verwachting minimaal een jaar aan het roer staan.

Haan wordt in Maassluis voorlopig opgevolgd door Gregor Rensen, die waarnemend burgemeester wordt. Later dit jaar wordt de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester opgestart.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek