Archief
WOS

WOS

Leerlingen beleven unieke ervaring in de ruimte met André Kuipers

Het leek even alsof er dinsdagochtend een raket werd gelanceerd in 's-Gravenzande. Het bleek om de Spacebuzz te gaan. Een lesprogramma, opgericht door André Kuipers, waar leerlingen van groep 7 meer te weten komen over ruimtevaart en de aarde.

De Spacebuzz gaat het hele land door en stond dinsdagochtend bij basisschool De Driekleur. In deze raket kregen leerlingen van groep 7 een VR-bril op, waarna ze in de ruimte les kregen van ruimtevaarder André Kuipers. Voordat de leerlingen in de raket stapten, hadden ze er al een lesprogramma van een aantal weken opzitten. Daarin werden ze vooral geleerd hoe er voor de aarde wordt gezorgd. In de Spacebuzz konden ze vervolgens met eigen ogen zien hoe de aarde eruit ziet vanuit een raket in de ruimte.

Na afloop konden de leerlingen hun enthousiasme moeilijk verbergen. "Het was super gaaf", zegt een leerling. "We zijn naar de maan geweest en we zijn om de wereld heen gereisd." Een andere leerling vult hem aan. "Je zag heel mooi de aarde met alle lichtjes. Dat was heel mooi om te zien."