Archief
PvdD Rotterdam

PvdD Rotterdam

Motorcrossers gebruiken nog steeds Oranjeheuvel

Motorcrossers zijn nog altijd actief op de Hoekse Oranjeheuvel, twee jaar nadat de gemeente Rotterdam het gebruik ervan door de crossers heeft verboden.

Raadslid Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) wil nu van het college van B en W weten, waarom daar niet tegen wordt opgetreden. Hij heeft aan zijn schriftelijke vragen foto's toegevoegd, die zondag zijn genomen en waarop te zien is dat motoren uit busjes worden gehaald.

Het college schreef in juni 2021 na vragen van hetzelfde raadslid, dat de motorcrossers eerst actief waren op een bedrijventerrein in Hoek van Holland en dat hen vanwege de overlast tijdelijk was toegestaan gebruik te maken van het Brexit-parkeerterrein. Maar na het verlopen van de vergunning voor dat parkeerterrein was ook het gebruik door de crossers niet meer toegestaan. De handhaving is voornamelijk een taak van de politie, schreef het college destijds.

Dat vindt Van der Velden onjuist. "De gemeente Rotterdam is eigenaar van de grond waarop het illegale crossen plaatsvindt. Dat betekent ons inziens dat de gemeente niet alleen hoeft te verwijzen naar de politie, maar ook zelf kan handhaven." Volgens hem kunnen daar boa's voor gebruikt worden. Hij wil weten of er de afgelopen tijd gemeentelijke capaciteit is ingezet voor handhaving op het illegaal gebruik van de Oranjeheuvel en wat dat heeft opgeleverd. Als dat niet het geval is geweest, wil hij weten waarom niet.

Van der Velden wil overigens ook weten hoeveel boetes de politie de afgelopen twee jaar eigenlijk heeft uitgedeeld. Volgens hem is handhaving doodsimpel: "de politie kan op een willekeurige weekenddag met mooi weer alle motorcrossers op de bon slingeren".