ODO Maasland

Korfballers ODO promoveren naar eerste klasse

De korfballers van ODO hebben zaterdag met een 17-11 overwinning op Dunas promotie naar de eerste klasse veiliggesteld. De Maaslanders eindigen na veertien duels definitief op de tweede plek.

De wedstrijd in sporthal De Hofstede ging aanvankelijk gelijk op. Bij rust was de stand slechts 6-5. In de tweede helft liep de thuisploeg echter snel uit naar 11-5 en met nog tien minuten op de klok stond het zelfs 15-6. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Voor ODO is de promotie de kroon op een zaalseizoen dat begon met nederlagen tegen Oosterkwartier en ADO en enkele weken later ook tegen kampioen Erasmus. Het zou uiteindelijk bij die drie nederlagen blijven.

Trainer Patrick Bezemer is blij met de promotie:

Streekgenoot Dijkvogels ging met 20-17 nipt onderuit bij Erasmus. Voor de Maasdijkers maakte dat niet heel veel uit, want die hadden zich allang veiliggespeeld.

Dijkvogels-coach Dennis Looijenstein over de nipte nederlaag:

Eerste nederlaag Valto

Valto heeft het zaalseizoen niet zonder puntenverlies kunnen afsluiten. In De Lier won laagvlieger RWA nipt: 17-18. Valto werd twee weken geleden al kampioen.