Archief
WOS

De Ranken wil fietsbrug over Wennetjessloot

Bewoners van de nieuwbouwwijk De Ranken in Kwintsheul willen een veilige fietsverbinding tussen hun woonwijk en het centrum van het dorp.

Ze zijn daarvoor een petitie gestart, die inmiddels 88 keer is ondertekend. De fractie van D66 heeft de kwestie op de agenda van de raadscommissie Ruimte gezet en wil van wethouder Varekamp weten of een dergelijke fietsroute mogelijk is en wanneer die er zou kunnen komen. Ook de fractie Westland Verstandig wil weten wat het college gaat doen aan het veiliger maken van de fietsroute vanuit de Ranken.

Veel kinderen uit De Ranken zitten in Kwintsheul op school en/of sporten daar. Inmiddels ligt er wel een brug over de Gantel, waardoor er vanuit de nieuwbouwwijk De Gouw via de Gouwlaan naar het dorpscentrum gefietst kan worden en de drukke Holle Watering kan worden vermeden. Maar dan moeten de kinderen wel (onder begeleiding) langs de nog drukkere Wateringseweg fietsen, aldus de bewoners. Want de brug over de Wennetjessloot is veel te steil om overheen te fietsen of zelfs maar met de fiets overheen te lopen.

Burgemeester Arends nam twee jaar geleden de brug over de Wennetjessloot in gebruik. Die maakt de Sonnehoeck bereikbaar vanaf een parkeerterrein in de (toen nog te bouwen) nieuwbouwwijk De Gouw. De brug is vrij steil, omdat er een hoofdvaarroute onder ligt. De ondertekenaars van de petitie vragen de gemeente om een nieuwe fietsbrug over de Wennetjessloot, waar kinderen ook zelfstandig met hun fiets overheen kunnen rijden (of lopen met de fiets aan de hand). Op die manier kunnen zij veilig en zelfstandig naar dorpskern Kwintsheul fietsen.

D66 wil weten wat het college vindt van de verkeersveiligheid op het fietspad van de Wateringseweg van en naar de aansluiting naar Kwintsheul en waarom er bij de aanleg van de brug over de Wennetjessloot niet direct is besloten om die ook geschikt te maken om er overheen te fietsen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Kwintsheul