Archief
WOS

Niet meer omfietsen bij Sonnehoeck

Bij de historische druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul is een tweede brug in gebruik genomen.

De brug over de Wennetjessloot verbindt het jaagpad voor Sonnehoeck met een nog aan te leggen parkeerplaats in nieuwbouwwijk De Gouw. Op die toekomstige parkeerplaats komen ook vakken voor bussen en er staat een aftakking naar de Wateringseweg ingetekend. De vraag is alleen nog, wanneer dat parkeerterrein wordt aangelegd.

Normaal gesproken moeten fietsers gebruik maken van de naastgelegen woonwijk om van de Holle Watering op de Poeldijkseweg en andersom te komen. Omfietsen is met de nieuwe verbinding over het water niet meer nodig.

Burgemeester Bouke Arends van Westland was uitgenodigd om de brug officieel in gebruik te nemen. Dat deed hij door een kruiwagen vol Westlandse groenten door een lint te bewegen. Daarbij werd Arends geholpen door Jos van der Knaap, voorzitter van de druivenkwekerij. "De brug verbindt het oude Westland met het nieuwe Westland", vatte burgemeester Arends de opening samen.

Grote afwezige bij de opening was Geo van Leeuwen, een van de boegbeelden van Sonnehoeck. Met zijn broers en een club vrijwillgers houdt Geo de druiventuin draaiende. Van Leeuwen heeft de historische druivenkwekerij eerder overgedragen aan een stichting, waarmee Sonnehoeck behouden blijft voor de toekomst. Oprukkende woningbouw rondom het perceel zien de broers dan ook met lede ogen aan. Geo van Leeuwen was woensdag ziek.

De tweede brug in het verlengde van het jaagpad was versleten en is onlangs vernieuwd. De twee bruggen zijn nagenoeg hetzelfde. Het enige verschil zit 'm in de hoogte. De brug over de Wennetjessloot is steiler omdat er een hoofdvaarroute onder ligt.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Kwintsheul