Archief
Google Streetview

Google Streetview

Verwarring door kerkgebouw en seksclub met zelfde naam: 'Vragen of ze met z'n drieën mogen komen'

In Monster staat een kerkgebouw annex cultureel centrum met de naam Fata Morgana. Maar er is ook een parenclub in Muiden die zo heet.

En dat leidt bij bellers die wel in zijn voor een spannende avond voor volwassenen soms tot verwarring, waardoor ze per abuis naar Monster bellen.

Nico Meijer, de beheerder van Fata Morgana in Monster kan er wel om gniffelen, als het verhaal bij hem geverifieerd wordt. Hij wordt namelijk inderdaad vaker gebeld met vragen over de seksclub. "Dat klopt wel ja", klinkt het vrolijk. "Dat gebeurt met enige regelmaat."

Fata Morgana is een verenigingsgebouw van de naastgelegen katholieke kerk, legt hij uit. "De carnavalsvereniging die hier zat, heette de FM'ers. Nee, niet te verwarren met SM'ers. En de muziekvereniging heet Fier Monster, dus van alles met FM. En zo kwamen we ooit op de naam Fata Morgana."

Echtpaar doet het voor

Het gebouw bestaat al een jaar of vijftig. Van enige zaken die tot rode oortjes kunnen leiden, is geen sprake, bezweert Meijer. "Er gebeuren hier wel dingen met paren, maar dan gaat het om stijldansen. En die lessen worden ook nog eens gegeven door een echtpaar, die doen alles voor, dat wel", lacht hij. "Verder treden hier bandjes op. En vanmiddag was er nog een bijeenkomst van de Zonnebloem."

Hij vindt de verwarring wel grappig. "Ja joh, mijn 06-nummer staat erbij op internet. Dan bellen ze om te vragen wanneer de parenparty is, of ik vanavond open ben, of dat ze met zijn drieën mogen komen. Dan heb ik al gauw door dat ze de verkeerde hebben gebeld."

'Onze dependance'

In Monster kunnen ze er dus om lachen. "Ik vind het wel grappig, noem ze zelfs met een knipoog onze dependance en we denken er niet over de naam te veranderen", zegt de beheerder van het gebouw dat vroeger werd gebruikt voor doopfeesten en andere kerkelijke zaken.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Monster