Archief
Györ

Györ

Rinka Duijndam wordt ploeggenoot van Yvette Broch

De Wateringse doelvrouw Rinka Duijndam keept volgend seizoen voor de Hongaarse club Györ. Daar wordt zij ploeggenote van een andere regiogenote: Yvette Broch uit Monster.

De meervoudig landskampioen op zoek naar een nieuwe doelvrouw en kwam zo uit bij Duijndam, die nu nog actief is in de Noorse competitie bij Sola. "Ik ben blij dat we snel overeen konden komen met Duijndam, die niet alleen bij het Nederlandse team, maar ook op clubniveau haar sporen al heeft verdiend. Ze is een jonge, ambitieuze speelster voor wie spelen bij Györ een enorme kans is, omdat ze dan opnieuw uitkomt op het hoogste niveau, de Champions League", zegt clubdirecteur Peter Endrödi.

Duijndam tekent in Hongarije voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen. "De club hoeft aan niemand te worden voorgesteld te worden, het is de beste ter wereld. Ik had eerder al tegen Győr gespeeld en toen al geloofde ik dat op een dag deel zou kunnen uitmaken van het team. Ik ben erg blij dat we een akkoord hebben bereikt, ik kijk er naar uit om in Hongarije spelen."

De 25-jarige Westlandse speelde eerder in Nederland voor Velo en Quintus en vertrok daarna naar Duitsland, waar ze onder contract stond voor Bad Wildungen Vipers, Borussia Dortmund en Thüringer HC. Eind 2021 en begin 2022 kampte ze enige tijd met een burn-out. Sinds dit seizoen speelt ze voor Sola in Noorwegen.

Györ, voluit Györi Audi ETO KC, werd in Hongarije 15 keer landskampioen en evenzoveel keer bekerwinnaar. De ploeg won 5 keer de Champions League, van 2017 tot en met 2019 zelfs drie keer op rij. Yvette Broch uit Monster maakte in 2017 en 2018 onderdeel uit van die succesvolle ploeg. Broch keerde na een pauze van enkele jaren in de zomer van 2022 terug bij de club.