Archief
Signbiblio

Signbiblio

Jongeren wilden mes gebruiken als wapen: last onder dwangsom opgelegd

Vier jongeren van 14 tot en met 17 jaar uit Hoek van Holland en Monster hangt een forse boete boven het hoofd, als zij nog eens op straat met een mes worden betrapt.

Het viertal werd op vrijdag 3 februari in Monster de kraag gegrepen door de politie. Die ging af op een melding dat er jongeren rondliepen met messen. Uit berichten op social media en gesprekken met andere jongeren werd duidelijk dat zij hun mes wilden gebruiken als wapen. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met hun ouders en zij zijn aangemeld voor een Halt-traject.

Mochten de jongeren nog eens worden gezien terwijl zij met een mes over straat lopen, dan krijgen zij een boete van 500 euro. Bij een nieuwe overtreding kan de burgemeester nieuwe, hogere dwangsommen opleggen. "Het dragen van wapens heeft een enorme impact op de veiligheidsgevoelens van inwoners", aldus burgemeester Arends. "Door wapenbezit kunnen conflicten snel escaleren met ernstig letsel of de dood tot gevolg. Wapens horen daarom op geen enkele wijze thuis in de samenleving."