Archief

100.000 kilo aardappelen en peen voor voedselbanken: 'Dat is goud'

Deze week kreeg de Groente & Fruitbrigade uit Poeldijk een mooie donatie: 100.000 kilo aardappelen en peen. De stichting verzamelt groente en fruit om deze vervolgens te bezorgen bij voedselbanken in het hele land.

Het zijn niet altijd makkelijke tijden voor de vrijwilligers. Kees Persoon is vrijwilliger bij de brigade: "We zitten echt met een hele grote krapte. Daarnaast hebben we een grote vraag van mensen die tekort hebben. 30 tot 40 procent van de voedselbanken geven aan dat ze meer vraag dan aanbod hebben. Het is jammer dat we die mensen niet kunnen helpen."

Tekst gaat verder onder de video.

Er komen op dit momen weinig producten uit Marokko en Spanje. Daardoor is het moeilijk om aan de vraag van de voedselbanken te voldoen. Maar deze week was er een bijzonder initiatief. Persoon: "De firma Mosselman uit Goeree-Overflakkee is een biologische teler. Dat betekent dat aardappelen en penen weleens aangevreten worden. Dat gaat dan niet naar de winkel maar is prima eetbaar en lekker. Het bedrijf is een crowdfundingsactie gestart om een minimaal bedrag binnen te halen voor die aardappelen en peen, om vervolgens de producten aan ons te doneren."

Dat bedrag is gehaald. Zodoende staan de eersten van zo'n honderdduizend kilo aardappelen en peen al voor de deur. "Dat is goud en kicken voor ons. Wij zijn een enthousiaste groep met mensen die willen leveren aan de voedselbanken. Het is echt schrijnend als we dat niet kunnen doen. Met deze actie kunnen wij dat nu wel. Het zijn prima aardappelen."

Vrijwilligers

Eerder gingen we ook al langs bij de Groente & Fruitbrigade. Toen gaven zij aan dringen op zoek te zijn naar chauffeurs. Inmiddels hebben al acht chauffeurs zich aangemeld. Daar is de stichting heel blij mee. Toch wordt er nog steeds gezocht naar extra vrijwilligers. "We zoeken bijvoorbeeld ook mensen die administratief werk willen doen", aldus Persoon.

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van de Groente & Fruitbrigade.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland