Archief

Groente & Fruitbrigade zoekt nieuwe chauffeur

De Groente & Fruitbrigade in Poeldijk levert al een aantal jaren goederen aan voedselbanken in het hele land. De chauffeur van deze stichting besloot er vlak voor Kerst echter mee te stoppen. Daarom wordt er gezocht naar een nieuwe.

De Groente & Fruitbrigade redt iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze overschotten verspreidt de organisatie dan naar alle voedselbanken in Nederland. Zo kunnen die voedselbanken wekelijks een portie groente en fruit uitdelen aan hun klanten.

Maar om die goederen op locatie te krijgen zijn chauffeurs nodig. Tot eind vorig jaar had de stichting een eigen chauffeur, maar deze besloot er onlangs mee te stoppen. Er wordt dus gezocht naar een nieuwe. "En nu maken ze mij niet wijs dat er in het Westland geen gepensioneerde chauffeur is die twee dagen in de week voor ons wil rijden", aldus Bert de Visser. Hij is sinds 2017 betrokken bij de stichting. In dat jaar kwam men op het idee om de Groente & Fruitbrigade op te zetten. "Dat heeft er in geresulteerd in dat wij vorig jaar 2,4 miljoen kilo groente en fruit uit de markt hebben kunnen halen", vertelt de Visser.

Zelf haalt de Visser veel voldoening uit het werk bij de stichting: "We doen dit allemaal vrijwillig vanuit het hart. Niemand krijgt ervoor betaald. Dat vind ik het mooiste aan deze stichting en aan Voedselbanken Nederland."

Voedselbank

Niet alleen de Groente & Fruitbrigade verkeert hierdoor in lastige tijden. De voedselbank staat ook voor uitdagingen. Zo liet Voedselbank Westland in december weten dat het zich zorgen maakt over het nieuwe jaar.

In korte tijd was het aantal huishoudens dat in het Westland wordt geholpen door de voedselbank sterk toegenomen. De stichting vreest dat er in het nieuwe jaar te weinig voedselpakketten zijn om aangemelde huishoudens van eten te voorzien.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland