Archief

'Tuinbouwgebied Harteveldlaan heeft wkk's, aardwarmte en veel potplanten'

Kom in de Kas Westland wordt op 1 en 2 april gehouden aan de Harteveldlaan in Honselersdijk. Dat is niet voor het eerst, "maar inmiddels is daar zoveel veranderd. Dus voor ons was het interessant om daar wat nieuws te doen", aldus voorzitter Ted van Luijk.

Van Luijk sprak zondagochtend in Plus Radio over de 45ste editie van het tuinbouwevenement. Dit jaar openen elf glastuinbouwbedrijven hun deuren voor het publiek.

"Het is een heel mooi gebied met een mooie rechte, brede laan. En er is een hele grote diversiteit aan bedrijven", zegt de voorzitter. "Het bijzondere van dit gebied is, dat er een cluster staat van drie wkk's (warmte-krachtkoppelingen, red.), die voorzien het gebied van warmte en elektriciteit. Maar als het niet interessant is voor die wkk's om te draaien, dan wordt het gebied gevoed door aardwarmte van het project Vogelaer in Poeldijk en aan de achterkant door Nature's Heat in Kwintsheul."

Maar wat voor soort producten vind je in die elf kassen? "Er staan vooral veel potplanten. Maar het eerste bedrijf is (tropische plantenkwekerij, red.) Fachjan. Daar staan hele hoge palmen, misschien wel tien meter hoog. Dat is echt fantastisch om te zien. Verder is er perkgoed, heb je een een paprikakwekerij, een auberginekwekerij."

Beluister het hele gesprek met Ted van Luijk:

'Kom niet met de auto'

Bezoekers wordt bij voorkeur opgeroepen om met de fiets te komen. Wie toch afhankelijk is van de auto, kan die het beste parkeren bij bloemenveiling Royal FloraHolland in Honselersdijk. Daar staan bussen die de mensen naar de Harteveldlaan brengen."

Categorieen:
Nieuws Economie Westland